Klizni električni napojni vodoviMobilis Elite
Klizni električni napojni vodoviMobilis Movit

Klizni električni napojni vodovi

Tvrtka FELS (Esaris Industries Groupe) već više od 70 godina nudi inovativna rješenja u svim industrijskim uvjetima i primjenama gdje je potrebna elektrifikacija pokretnih strojeva i uređaja.

Paleta proizvoda Mobilis ELITE i Mobilis MOVIT električnih napojnih vodova i konstanto napredovanje u daljnjem istraživanju na polju inovacija u tehničkim rješenjima, garantira visoku pouzdanost i sigurnost, zajedno sa jednostavnošću montaže, upotrebe i održavanja.

Fels je bio prvi proizvođač koji je uveo optimalnu strukturu ćelija i primjenio ih u konstrukciju svojih profila, te tako dajući izvanrednu krutost PVC profila. Na taj način je postignuta lagana, ali i izuzetno čvrsta konstrukcija koja nosi i do 5 napojnih vodova, koji su vrlo dobro osigurani od međusobnog kontakta unutar konstrukcije.

Mobilis proizvodi objedinjuju inovativnost, sigurnost i ekonomočnost, za radno područje jakosti stuje od 20A do 630A.

— Mobilis Elite & Movit Benefits PDF download

— Mobilis
ELITE

Za električno napajanje na svim tipovima mosnih dizalica i voznih vitala primjene od 20A do 200A.

MOBILIS Elite olakšava korisnikov izbor nudeći cijeli niz komponenti koji nadopunjuju i osiguravaju potpunu zaštitu od kiše (IP23), zahvaljujući integriranom vodoneprousnom sustavu. Standardno temperaturno područje je od -20°C do +55°C, a na zahtjev -20°C do +75°C

Zahvaljujući maksimalno smanjenom broju komponenti, sistematiziranoj upotrebi, lakoj izmjenjivosti dijelova i brzoj montaži bez upotrebe alata, Mobilis ELITE nudi montažerima sustav koji je jednostavan i brzo montirajući bez obzira na mjesto ugradnje.

Napojna kutija i poklopac se pričvršćuju ručno. Međutim, njihovo rastavljanje nije moguće bez upotrebe alata, što je u skladu sa sigurnosnim pravilima.

Mobilis ELITE Posebno se ističe kvalitetom i dugotrajnošću svojih komponenti koji su najizloženiji trošenju.

— Mobilis ELITE PDF download

— Mobilis MOVIT

Kao vodeći proizvođač u električnim napojnim vodovima, tvrtka Fels je proširila svoju paletu proizvoda sa veoma moderniziranim linijama jednošinskih oduzimača koji su bez premca na ovom području proizvoda u inovativnosti i kvaliteti napajanja pokretnih strojeva u području primjene od 315A do 600A.

Dizajniran na isti način kao i višepolni klizni napojni vod MOBILIS Elite, MOBILIS Movit fokusiran je ključne značajke kao što su jednostavnost u sastavljanju i rastavljanju (većina dijelova se montiraju bez alata), održavanje i sigurnost.

Značajke Mobilis-a čine ga jednostavnim za integriranje, instalaciju i upotrebu:
• laka klizljivost i spajanje na ovjes
• čvrsti spojevi zahtijevaju minimalne pripreme
• visoke brzine vožnje oduzimača (do 600 m/min)
• mogućnost velikih dužina vodova bez ekspanzijskih međuelemenata
• pogodan je za vanjsku i unutarnju upotrebu
• ne zahtijeva ugradnju dodatnih izolacijskih materijala
• profili šina osiguravaju laku ugradnju sustava protiv smrzavanja

Za električno napajanje na svim tipovima mosnih dizalica i voznih vitala primjene od 20A do 200A.

— Mobilis MOVIT PDF download

— Mobilis INNO

Napojni vod tipa Mobilis INNO je optimizirana i pojednostavljena verzija Mobilis ELITE-a za područje primjene od 40A do 60A, duljina ravnih linija do 250 metara bez potrebe za ekspanzijskim spojevima i u primjenama gdje nisu potrebne dodatne prednosti koje nudi Mobilis ELITE.

Uz sve odlike Mobilis ELITE ističu još većom jednostavnošču montaže bez alata, a uz to 30% manjih dimezija i 10% lakši od tipa ELITE.

— Mobilis INNO PDF download

— Mobilis INNO Video

Produkt-dizalice d.o.o.