Mosne dizaliceDvogredne mosne dizalice 15t
Mosne dizaliceJednogredna mosna dizalica 10t
Mosne dizaliceOvjesna mosna dizalica 5t

Mosne dizalice / mosni kranovi

U proizvodnom programu imamo sve tipove mosnih dizalica / mosnih kranova. Raspon nosivosti kreće se od 125 kg do 160,000 kg. Ovisno o Vašim potrebama moguće ih je koristit u najjednostavnijim radionicama pa do najsloženijih automatiziranih postrojenja.

STAHL CraneSystems ima rješenja za sve uvjete rada i atmosferske prilike - vruće, hladno, vlažno okruženje, zatim od najbezopasnijih pa do prostora sa povećenom opasnosti od eksplozija. Standardizirana tehnika i certificirani proces proizvodnje garantiraju dosljednost i visoku kvaltetu proizvoda.

Odlikuju se visokom izdržljivosti pogona koji su proračunati za najnepovoljnije uvjete rada, beztrzajanim startom i kočenjem te niskom razinom buke.

STAHL CraneSystems je postavio nove standarde sigurnosti i održavanja za dizalične sustave. Kontrolni regulacijski sustavi (SLE, SSC i SMC) kod STAHL dizalica / kranova ima širok spektar primjene. Analizirajući podatke određuje optimalne intervale održavanja koje treba provesti te nužne popravke koje treba izvršiti.

Ovo smanjuje mogućnost komplikacija i dodatnih oštećenja. Ovaj sustav štiti od neočekivanih zastoja, povećava pouzdanost dizaličnog sustava te tako povećava njegovu isplativost i iskoristivost.

Načine rada ovih uređaja moguće je programirati uz pomoć PC programa. U ovisnosti o izvedbi on kontrolira nategnutost užeta, pojedina opterećenja (za slučaj više kuki na jednoj dizalici / kranu) i ukupno opterećenje. Kao opcija, moguće je spojiti i veliki monitor na kojem će se prikazivati izmjerene vrijednosti.

SMC multikontroler pruža viši stupanj preciznosti u radu i upravljanju te maksimalnu sigurnost. SMC je programirabilan, procjenjuje i isključuje pogone u slučaju pojave bilo kakvih nepravilnosti u radu. Pruža rukovatelju najveću sigurnost u radu, dug radni vijek dizalice / krana i pohranjivanje podataka o načinu korištenja dizalice / krana, nadgledanje temperature motora i sl.

— Mosne dizalice / mosni kranovi PDF download

— Jednogredne mosne dizalice / kranovi

Jednogredne mosne dizalice / jednogredni mosni kranovi proizvođača STAHL CraneSystems su fleksibilne i izvanredno prilagodljive. One se kreću po gornjem pojasu profila vozne staze. Konstruirane su tako da su prilagodljive za sve radne prostore te maksimalno iskoristive u niskim prostorima.

Glavni nosač može se pričvrstiti na bočne nosače na tri načina te tako imamo tri izvedbe dizalica: EL-A (glavni nosač poravnat sa gornjim dijelom bočnih nosača), EL-B (glavni nosač poravnat sa donjim dijelom bočnih nosača) i EL-C (glavni nosač izdignut na bočne nosače). Ova tri tipa daju mogućnost prilagodbe prema radnom prostoru i maksimalnu iskoristivost visine dizanja. Visina dizanja se može povećati i ugradnjom vitla izdignute izvedbe.

— Dvogredne mosne dizalice / kranovi

STAHL CraneSystems je specijalist u području visoko zahtjevnih dizalica / kranova u višem području nosivosti. Ovo podrazumijeva i dvogredne mosne dizalice / dvogedne mosne kranove nosivosti do 160 tona i raspona do 32,5 m.

Rukovanje velikim i nezgrapnim teretima je maksimalno sigurno i precizno. Ovo je naročito primjetno kada su ugrađena dva vitla opremljena preciznim sinhroniziranim upravljanjem i kad se koriste u paru.

Ove dizalice / kranovi su primjenjivi na raznim područjima te se mogu ugrađivati i u već postojeće građevine iskorištavajući različitost izvedbi i njihovu prilagodljivost.

— Ovjesne mosne dizalice / kranovi

Ovjesna dizalica / ovjesni (viseći) kran se giba po donjem pojasu profila vozne staze koja je ovješena na strop te tako postižemo maksimalnu iskoristivost prostora po visini. U radnim prostorima u kojim je potrebno maksimalno iskoristiti širinu, ovaj tip dizalica omogućava maksimalno iskorištenje raspona dizalice.

Ovaj tip dizalica / kranova se može vrlo jednostavno međusobno spajati na način da u produžetku jedne postavimo drugu dizalicu / kran, neovisno jednu o drugoj. Na ovaj način se vitlo s teretom može bez ikakvih poteškoća prebacivatii s jedne na drugu dizalicu. Prednost ovih dizalica / kranova je što ih je moguće ugrađivati u vrlo široke prostore jer ih je moguće ovješavati u više od dvije vozne staze.

Produkt-dizalice d.o.o.